Engineers geslaagd voor Systematisch Procesontwerp EN1672-2

HDN EN1672-2

Tijdens de beurs AgroFoodTech heeft de eerste groep van zeven engineers op 13 december 2017 het certificaat Systematisch Procesontwerp volgens EN1672-2 ontvangen. Op 10 oktober startte zeven engineers van diverse bedrijven aan de nieuwe opleiding tot HDN-Hygienic Engineer. De opleiding is een initiatief van Platform Hygienic Design Network.

De doelstelling van de opleiding is het toepassen van een uniforme werkwijze en door de voedingsmiddelenketen geaccepteerde methode gebaseerd op Europese wet- en regelgeving. De deelnemers leerden aan de hand van een aantal cases hoe op een praktische manier invulling gegeven kan worden op aspecten als voedselhygiëne, besmettingsgevaren, oppervlaktebewerkingen, reinigbaarheid, corrosie, materialen, componenten en werktuigbouw.

Certificaatuitreiking tijdens AgroFoodTech

De cursisten, werkzaam bij IV industrie b.v., Flowfirm, RVS NON FERRO, Jaspers Engineering, Orangeworks en Gebr. Stork Metaal ontvingen tijdens een speciale bijeenkomst op de stand van Platform HDN hun certificaat Systematisch Procesontwerp volgens EN1672-2.

Over de opleiding

Platform HDN heeft samen met diverse ketenspelers de opleiding Systematisch Procesontwerp volgens EN1672-2 ontwikkeld. De training is grotendeels opgezet rondom de EN1672-2, de norm die ten grondslag ligt aan hygiënisch ontwerpen. Praktische toepassing van deze norm is een van de voornaamste uitgangspunten van deze training. Tijdens de vijfdaagse opleiding wordt de gedoceerde kennis omgezet naar praktische en systematisch toepasbare uitvoering. Van microbiologische basisbeginselen en belangrijke ontwerpvariabelen, tot de keuze van geschikte materialen.

Koppeling met de praktijk

De uitwerking van een aantal cases vormt daarbij de rode draad. Hierbij wordt er een idee tot een hygiënisch ontwerp uitgewerkt. Dit, en de talloze voorbeelden en opdrachten leggen de link met onze werksituatie waarmee theorie in verbinding wordt gebracht met de praktijk. Kortom, een essentiële training waarbij praktische tools worden gegeven om tot een systematisch maar bovenal hygiënisch procesontwerp te komen, zoals het toepassen van handige werkwijzen, uniforme (geautomatiseerde) symboliek, tools, checklists en hulpmiddelen (o.a. PFD, P&ID, URS, ISO-metrie, materiaal-, tag- en itemlijsten). De opgedane vaardigheden worden daarmee direct in praktijk gebracht en getoetst aan de hand van een praktijkcasus. De opleiding wordt afgesloten met een theoretisch examen.

De opleiding is met name ontwikkeld voor proces-, mechanical- en systemengineers. Maar ook plantmanagers, ontwerpers/constructeurs, procestechnologen, R&D-managers en inkopers bij voedingsmiddelenproducenten, machinebouwers en engineeringbureaus zijn welkom. Op 9 november 2018 start de tweede editie van de opleiding. Meer informatie is verkrijgbaar via www.hdn4food.com of info@hdn4food.com.

Redactie | 13-12-17 | 19:48 | Link
Plaats een reactie