Girls’ Day bij Tata Steel

Leerlingen van middelbare scholen uit de omgeving tijdens de Girls’ Day workshops bij Tata Steel in IJmuiden

Vandaag hebben zo’n 120 meiden uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit de regio een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Het staalbedrijf organiseert deze week twee speciale Girls’ Days om meiden kennis te laten maken met de fascinerende en uitdagende aspecten van werken in een technische omgeving.

Op 12 april komen leerlingen van groep 7 en groep 8 van basisscholen uit de omgeving op bezoek. Vrouwelijke managers en medewerkers van Tata Steel laten de leerlingen tijdens workshops in de praktijk ervaren hoe leuk werken in de techniek is. Zij gaan ook gesprekken aan met de meiden over hun eigen interesses, studiekeuzes en carrière. Na de workshops konden de leerlingen tijdens een rondleiding door de Warmbandwalserij (waar plakken staal worden uitgewalst en opgerold) met eigen ogen zien hoe indrukwekkend de processen bij het staalbedrijf zijn.

Leerlingen van middelbare scholen uit de omgeving tijdens de Girls’ Day workshops bij Tata Steel in IJmuiden

Redactie | 10-04-18 | 14:05 | Link
Plaats een reactie