Prins Constantijn lanceert Maakplein.nl

ZKH Prins Constantijn van Oranje (links) onthulde samen met Koninklijke Metaalunievoorzitter Fried Kaanen Maakplein.nl

Op dinsdag 24 april heeft ZKH Prins Constantijn van Oranje samen met Fried Kaanen, voorzitter Koninklijke Metaalunie tijdens de Hannover Messe de website Maakplein.nl gelanceerd, een unieke, nieuwe dienstverlening van Metaalunie. Maakplein.nl is een platform dat startups en in principe 14.000 mkb-maakbedrijven oftewel alle Metaalunieleden met elkaar verbindt. “Ik heb met Metaalunie tijdens de vorige beurs gefilosofeerd over een dergelijk concept en vind dat er daadkracht getoond is door dit platform een jaar later te lanceren”, sprak prins Constantijn. “Ik hoop dat we hier volgend jaar weer staan met vele, mooie matches.”

Startups zijn ondernemers met een fantastisch idee voor een nieuw product of dienst, maar hebben vaak minder goed voor ogen hoe ze hun ideeën om kunnen zetten naar een tastbaar en rendabel product. Een mkb-metaalbedrijf kan dat wel: dat produceert efficiënt en kent de markt en weet hoe die te benaderen. Doelstelling van Maakplein.nl is op elke ‘maakvraag’ van een startup een antwoord te geven door een Metaalunielid. Kosteloos, juridisch geborgd en zeer toegankelijk.

“De startups van vandaag zijn de OEM’ers van morgen”, zei Fried Kaanen, Metaalunievoorzitter tijdens de lancering. ”En die bieden marktkansen en werk aan de maakbedrijven. Bedrijven zoals de Metaalunieleden. Gezamenlijk vormen zij het netwerk dat in staat is een startup te helpen de stap te zetten van eerste prototypes naar seriematig vervaardigde producten. Mkb-metaalondernemers zijn, als geen ander in staat om juist die praktische kennis van het slim maken van onderdelen en producten in te brengen. Ze denken mee met hun klanten over het ontwerp en de realisatie daarvan. En juist die ondernemersvaardigheden ontbreken vaak bij een startup. Maakplein.nl is een unieke kans om kosteloos en laagdrempelig in contact te komen met bijzondere startups.”

Startups en maakbedrijven kunnen zich registreren op Maakplein.nl en een profiel geven van het bedrijf. Vervolgens kunnen startups op drie manieren verbinding maken met een maakbedrijf. Dit kan doordat de startup via de website een maakbedrijf selecteert en benadert met een concrete vraag; de startup op de website een concrete vraag publiceert en vraagt bedrijven te reageren; de startup selecteert een bedrijf uit de geregistreerde bedrijven en benadert hem al dan niet via het platform of rechtstreeks.

Redactie | 24-04-18 | 14:38 | Link
Plaats een reactie