Week van Veilig en Gezond Werken

Banner Week 2018 5xbeter

Van 18 tot en met 22 juni maakt de metaal zich een week lang extra sterk voor veilig en gezond werk. Deze negende 5xbeter Week van Veilig en Gezond Werken staat in het teken van werken met gevaarlijke stoffen.

Werken met gevaarlijke stoffen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Je kunt ze binnen krijgen door inademing, inslikken of huidcontact. Dit kan klachten geven, zoals irritatie van de huid en luchtwegen. Sommige stoffen veroorzaken blijvende schade bij langdurige blootstelling. In december 2017 lanceerde 5xbeter de Verbetercheck Gevaarlijke stoffen. Met de Verbetercheck en aanpak van gevaarlijke stoffen in vier stappen ondersteunt 5xbeter bedrijven in de metaalbewerking en metalektro bij het veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen.

18, 19 en 20 juni: 5xbeter Flitsbezoeken


Van 18 tot en met 22 juni rijdt 5xbeter met drie ijscowagens en een truck door het land. De eerste drie dagen van de Week van Veilig en Gezond Werken gaan we op bezoek bij bedrijven met mooie voorbeelden en verhalen hoe veiliger en gezonder te werken. In ruil voor een koude lekkernij vragen de Verbetercoaches in flitsbezoeken kriskras door het land aandacht voor gevaarlijke stoffen op de werkvloer.

21 en 22 juni: 5xbeter truck


Met de 5xbeter truck bezoeken we tijdens de Week twee mooie bedrijven, die inspiratie en best practices bieden op het gebied van veilig en gezond werken:
  • 21 juni – Hamer te Apeldoorn
  • 22 juni – Nijhuis Water Technology te Doetinchem

Over Hamer


Hamer is een familiebedrijf en bestaat sinds 1938. Wij zijn totaalaanbieder in de utiliteit, industrie, automotive, brandstofvoorziening en de chemische en voedingsindustrie. We zijn gevestigd in Nederland en België en hebben ruim 400 medewerkers. Onze kernactiviteit is techniek: technische installaties en de hieraan verwante technische dienstverlening. Wij ontwerpen, installeren en onderhouden. We onderscheiden ons met een uitgebreid pallet activiteiten waarmee we opdrachtgevers van A tot Z ontzorgen. Wij doen alles vanuit een servicegerichte en daadkrachtige organisatie met aandacht voor klanten, voor veiligheid en zorg voor het milieu.

Over Nijhuis Water Technology


Nijhuis Industries levert solide oplossingen voor duurzaam watergebruik en grondstoffenterugwinning, met hoogstaande intelligente innovaties in een breed scala van industrieën. Ze voldoen aan zowel de uitdagingen van vandaag als die van de toekomst, als bijdrage aan een circulaire economie in een wereld die constant verandert. Om te voldoen aan de wensen van de klant, biedt Nijhuis op maat gemaakte installaties om duurzame winst te behalen uit (afval)water, proceswater en afval.

Bedrijfseigen veiligheidsweek


Honderden bedrijven met samen duizenden medewerkers organiseren tijdens de Week van Veilig en Gezond Werken een bedrijfseigen veiligheidsweek. 5xbeter voorziet alle deelnemende bedrijven van pakketten met materiaal voor de inhoudelijke invulling en aankleding van de veiligheidsweek in het eigen bedrijf. Alles staat in het teken van gevaarlijke stoffen met o.a. een sneak preview van de nieuwe 5xbeter Film.

25 juni: 5xbeter Congres


Onder het motto ‘weet waar je mee werkt en voorkom blootstelling aan gevaarlijke stoffen’ besteden we een dag lang aandacht aan alle aspecten van veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen. Het 5xbeter Congres vindt dit jaar plaats op 25 juni 2018 in de Evenementenhal in Gorinchem. U bent vanaf 09.30 uur welkom voor een afwisselend programma met workshops, inspirerende sprekers en de uitreikingen van de prijzen voor IJzersterk bedrijf 2018 en Preventiemedewerker 2018. Aanmelden voor het congres kan via deze link.

Redactie | 17-06-18 | 14:14 | Link
Plaats een reactie