B&G opent deuren van nieuw hoofdkantoor

Nieuwe locatie B&G Hekwerk

B&G opent de deuren van haar gloednieuwe pand in Veldhoven. De organisatie die in 1963 werd opgericht in Eindhoven, verhuist van Best naar het industrieterrein Habraken. De bouw van dit nieuwe complex met een oppervlakte van zo’n 25.000 vierkante meter startte in november 2017.

Duurzame investeringen
Het pand is uitgerust met zonnepanelen om in de toekomst CO2 neutraal te kunnen opereren. In totaal zal de fabriek 12.000 vierkante meter magazijn en opslag behelzen en zal 10.000 vierkante meter worden benut voor productie en assemblage. Hierbij is geïnvesteerd in faciliteiten die het mogelijk maken om klemtechnologie (in plaats van het traditioneel lassen van hekwerk) verder te verfijnen. Verder is er een volautomatische nieuwe lijn geplaatst voor assemblage van schuifpoortelementen. Deze faciliteiten zorgen mede voor het feit dat B&G op het hoogste niveau van de CO2 ladder (niveau 5) staat, als enige hekwerkbedrijf in Nederland. Het pand straalt alles uit waar B&G voor staat: toegankelijkheid, beleving en vakmanschap.

Strategische locatie
B&G heeft haar ‘roots’ in Eindhoven, waarbij de organisatie na te zijn gevestigd in Best nu kiest voor Veldhoven. Hiermee toont de organisatie aan een trouw onderdeel te zijn van de maakindustrie in de Brainport regio. Arthur van der Graaf, algemeen directeur van B&G: “We hebben om meerdere redenen voor Veldhoven gekozen. Allereerst zijn we destijds bij het maken van onze plannen enorm goed ondersteund door de gemeente en wethouder Ad van den Oever. Verder ligt ons pand nu in een prachtig groene omgeving die past bij het duurzame karakter van onze ambities. Daarnaast ligt Eindhoven Airport op een steenworp afstand, wat relevant is voor onze internationale activiteiten.”

Trots
Van der Graaf steekt het niet onder stoelen of banken: “Ik ben ontzettend trots. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt om de ziel terug te brengen in de organisatie. De opening van ons nieuwe hoofdkantoor is in mijn ogen fysiek bewijs van het feit dat dit gelukt is.” Nadat Van der Graaf in 2009 binnenkwam nam hij B&G over in 2012, waarna hij succesvol bouwde aan expansie.

Redactie | 15-08-18 | 21:40 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over bg hekwerk.
Plaats een reactie