Symposium circulaire economie tijdens TIV

TIV

Tijdens TIV 2018 organiseert KIVI een middagsymposium over Circulaire Economie en Logistiek en ICT met sprekers vanuit de universitaire wereld en het bedrijfsleven. Het symposium vindt plaats op de tweede beursdag, woensdag 19 september 2018.

“Het idee voor een symposium is ontstaan tijdens de KIVI Innovation Drinks Twente over circulaire economie en duurzaamheid. Het symposium maakt onderdeel uit van een aantal activiteiten over dit (deel-)thema en valt binnen het tweede jaar van het KIVI-Jaarthema Circulaire Economie van het KIVI (2017-2018)”, zegt Jasper van Alten, Coördinator KIVI.

Van Alten: “Tijdens de Innovation Drinks Twente bleek dat de informatievoorziening bij het hergebruik van hetgeen je wilt gebruiken van groot belang is. Tegelijkertijd werd opgemerkt dat ICT rond distributie sterk ontwikkeld is, maar op het gebied van hergebruik nog sterk in opkomst is. In dit symposium willen we daar verder aandacht aan besteden.” De onderwerpen die worden behandeld zijn onder andere beleid en de techniekkeuze voor monitoring en sensoring (onder voorbehoud). Verder worden belangstellenden bijgepraat over praktische toepassingen en het belang van onderhoud in het ontwerp.

Met het symposium wil KIVI ingenieurs uit Noord- en Oost-Nederland bereiken om kennis te komen vergaren over Circulaire economie in logistiek en ICT op TIV. “Dit is de eerste keer en we zijn erg blij met de samenwerking. Ook voor directie- en managementleden is het handig te zien waarin zij stappen kunnen zetten naar ‘circulair Nederland in 2050”, haakt Fleur Bake, marketeer van TIV, aan.

In het kennistheater Slimme processen in hal 2 kunnen bezoekers kosteloos aanwezig zijn bij dit symposium. Tussen 13.30 – 17.00 uur komen verschillende vakprofessionals uit het bedrijfsleven en onderwijs aan het woord. Onder andere Berry Gerits (CEO van Distribute), Yazan Devrim (Assistent Professor Universiteit Twente vakgroep Industrial Engineering and Business Information Systems (IEBIS)) en Ir. Jonas Martens (CEO Martens, CEO Better Future Factory en lid van EU-project Circular Design Europe over Blockchain en plastics).

Elke dag zijn er tussen 14.00 – 17.00 uur kennissessies in de drie theaters op TIV 2018. Samen met beurspartner Boost en Smart Industry Network ontvangt TIV sprekers als Gu van Rhijn van TNO, Arno Hermans van 3Dmouthguard, Jeron Heimerink van ESPS en Ruud van de Burg van Concept Robotics. De onderwerpen en sessies zijn vooral praktisch ingesteld, zodat vakprofessionals de vergaarde kennis ook zelf snel kunnen toepassen. Bezoekers hoeven zich vooraf niet te registeren voor de kennissessies. Het volledige programma is te vinden op: www.tiv-hardenberg.nl. TIV 2018 is te bezoeken op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 september in Evenementenhal Hardenberg.

Redactie | 09-09-18 | 19:44 | Link
Plaats een reactie