Overhandiging IndustrieVisie onderstreept belang defensie voor MKB-metaal

Overhandiging IndustrieVisie

Het Nederlandse toeleverpaviljoen op de Hannover Messe is afgelopen dinsdag bezocht door luitenant kolonel Alain Schoonderbeek van de landmacht. Aangezien defensie een grote opdrachtgever is voor talloze mkb-metaalbedrijven, is door Metaalunievoorzitter Fried Kaanen aan Schoonderbeek de nieuwste Koninklijke Metaalunie IndustrieVisie overhandigd.

Schoonderbeek is bij het defensie onderdeel Concept Development & Experimentation betrokken en verantwoordelijk voor een nieuwe aanpak van de landmacht om het bedrijfsleven en de landstrijdkrachten gezamenlijk te laten werken aan innovatie voor een effectievere inzet. De nieuwe aanpak beoogt om snel nieuwe innovaties te kunnen bedenken en toe te passen. Hierbij is met name aandacht voor het mkb vanwege haar flexibele en innovatieve karakter. In IndustrieVisie betoogt Metaalunie dat de Nederlandse overheid ook een belangrijke rol heeft als eerste klant bij het afnemen van innovatieve producten. “Zo kan bijvoorbeeld aanbesteding van marineschepen best aan een Frans bedrijf worden gegund, maar zorg er dan wel voor dat de Nederlandse toeleverende industrie daar ook van meeprofiteert”, vindt Peter van der Mars, beleidssecretaris Metaalunie. “Metaalunie is dan ook blij dat Schoonderbeek aanwezig was in Hannover, waardoor er uitgebreid met leden van Metaalunie gesproken kon worden. Een waardevolle ontmoeting.”

Redactie | 05-04-19 | 11:36 | Link
Plaats een reactie