METAVAK geeft plaatbewerking ruimte om te groeien

Plaatbewerking

De vakbeurs METAVAK kan dit jaar rekenen op aanzienlijk veel belangstelling voor het segment ‘Plaatbewerking’. Voor veel producenten en leveranciers is de ontwikkeling van de beurs en de nieuwe datum (begin oktober) aanleiding om in 2019 aan te sluiten bij Nederlands grootste jaarlijkse vakbeurs op het gebied van productietechnieken. Hierdoor is het segment ‘Plaatbewerking’ bijna volgeboekt. Voor bezoekers die werkzaam zijn in de plaatbewerking komt er ook een op maat gemaakt kennisprogramma.

METAVAK kent dit jaar een nieuwe plattegrondindeling. Voorgaande jaren stonden alle exposanten nog door elkaar, maar dat verandert nu. Met de nieuwe plattegrondindeling worden exposanten ingedeeld op productietechniek, zoals plaatbewerking. Zo vinden plaatbewerkers alles wat zij nodig hebben voor hun productieproces en bedrijfsvoering op één plek. “Juist omdat METAVAK in één grote beurshal plaatsvindt, is de route voor bezoekers heel belangrijk. Met de economie op volle toeren is het voor plaatbewerkers een must om goed met hun tijd om te gaan, een efficiënt beursbezoek is hierdoor ook een vereiste. Met de nieuwe plattegrondindeling vinden bezoekers sneller de standhouders die voor hen interessant zijn”, zegt Daniëlle Wild namens de beursorganisatie.

Door METAVAK voor het eerst in begin oktober te laten plaatsvinden, sluit de vakbeurs nu beter aan op internationale beurzen. De nieuwe datum werpt zijn vruchten af, want na lange tijd kunnen grote fabrikanten van plaatbewerking nu wel deelnemen aan METAVAK. Zo heeft LVD Nederland één van de grootste stands afgenomen op het segment ‘Plaatbewerking’. “Door grote vakbeurzen in Duitsland was METAVAK een beurs die niet in de planning paste. Vorig jaar zag ik tijdens mijn bezoek veel kwalitatieve bezoekers rondlopen. Toen ik hoorde dat de beurs een nieuwe datum kreeg, was het voor mij direct duidelijk dat we met LVD moesten deelnemen”, legt Mathijs Wijn, salesmanager van LVD Nederland uit.

Wild: “We zijn erg blij met deze ontwikkelingen. Eén van onze speerpunten voor METAVAK is een event creëren waar regionale leveranciers en (inter)nationale fabrikanten van plaatbewerkingsmachines zich presenteren. We zetten ons in om dit segment door te laten groeien in de komende jaren. Zo bieden we voor de bezoeker een nog completer en kwalitatiever aanbod aan.”

Naast het welbekende demoplein (daar laat onder andere Q-Fin Quality Finishing verschillende demonstraties zien) die bezoekers vinden op het segment ‘Plaatbewerking’, is er dit jaar ook een kennisprogramma specifiek op plaatbewerking gericht. “We zijn op dit moment in gesprek met exposanten en kennispartners om een zo’n goed mogelijk programma neer te zetten. Binnenkort maken we meer bekend over de onderwerpen, maar het nieuwe onderdeel van het beursprogramma wordt zeker interessant. Hierdoor bieden we een nieuwe vorm van kennisoverdracht voor zowel de eindbeslisser als de eindgebruiker”, aldus Wild.

De vijftiende editie van METAVAK is op 8, 9 en 10 oktober 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem.

Redactie | 18-06-19 | 16:31 | Link
Plaats een reactie