Forse reorganisatie bij Tata Steel op komst

Dudok Huis (het hoofdkantoor van Tata Steel in IJmuiden) met daarop het jubileumlogo van het 100-jarige staalbedrijf

Staalgigant Tata Steel wil fors in de kosten snijden. Het moederbedrijf van de fabriek in Velsen wil voor 830 miljoen euro bezuinigen bij alle Europese fabrieken. Ook het personeel in Velsen zal hierdoor vermoedelijk getroffen worden.

Tata Steel laat in een reactie weten dat de staalmarkt in Europa in zwaar weer verkeert door dumpingpraktijken van onder andere China, dalende staalprijzen en hoge grondstofkosten. Wat verder meespeelt, is het niet doorgaan van de joint venture met thyssenkrupp en de protectionistische praktijken van zowel de Verenigde Staten als China. In het licht hiervan is Tata Steel genoodzaakt maatregelen te nemen die geleid hebben tot dit transformatieprogramma met als doel de prestaties te verbeteren.

Omdat de plannen nog verder uitgewerkt moeten worden, kan Tata Steel in dit stadium nog niet meer duidelijkheid geven over de invulling van deze maatregelen en de effecten daarvan op Tata Steel in Nederland. Zodra de plannen concreet worden, zullen deze met de Centrale Ondernemingsraad (COR) en de vakbonden worden besproken en worden de medewerkers hierover verder geïnformeerd.

In november zal de Raad van Bestuur van Tata Steel in Europa nadere voorstellen met de directie en Raad van Commissarissen van Tata Steel Nederland bespreken. Vervolgens zullen ze aan de Europese Ondernemingsraad worden voorgelegd. Hierna zal de COR daarover worden geïnformeerd en begint het consultatieproces.

Redactie | 21-10-19 | 16:31 | Link
Plaats een reactie