Winnaars TechniekTrofee 2020

Wethouder van Eupen in Eindhoven winnaar TechniekTrofee 2020

Basisscholen Wethouder van Eupen in Eindhoven en De Wissel in Den Haag zijn tijdens het TechniekTrofeest uitgeroepen tot winnaars van respectievelijk de TechniekTrofee 2020 (beste voorbeeld van W&T-onderwijs) en de Inspiratieprijs 2020 (meest inspirerende idee voor W&T-onderwijs). De scholen ontvingen uit handen van de jury onder leiding van wetenschapper Rolf Hut en Anko van Hoepen, vice-voorzitter van de PO Raad, ieder een trofee en een geldprijs van 2.500 euro. Hiermee kunnen zij het wetenschap- en techniekonderwijs (W&T) op hun scholen verder ontwikkelen.

Dit jaar werd de 6e editie van de TechniekTrofee georganiseerd, een jaarlijks terugkerend initiatief van Jet-Net & TechNet. Met deze wedstrijd zetten we basisscholen in de schijnwerpers die de talenten van hun leerlingen (willen) ontwikkelen met behulp van wetenschap- en techniekonderwijs. De inzendingen werden dit jaar beoordeeld door een jury bestaande uit Rolf Hut, wetenschapper aan de TU Delft, Anna Hotze, lector Wetenschap en Technologie aan de Hogeschool iPabo en Lianne Bonte, leerkracht en Coördinator wetenschap en technologie bij SBO De reis van Brandaan en winnaar van de TechniekTrofee 2018.

Wethouder van Eupen in Eindhoven winnaar TechniekTrofee 2020

Grote winnaar van de TechniekTrofee 2020 dit jaar met ‘het beste voorbeeld van W&T-onderwijs’ is basisschool Wethouder van Eupen in Eindhoven.

De jury over de winnaar: “Hoe mooi om te zien dat bij deze school het hele schoolteam bijdraagt aan de W&T-onderwijs. Wat hierbij heel sterk naar voren komt, is dat W&T in alle groepen en door het hele schoolteam gedragen wordt. De leerkrachten krijgen maatwerk ondersteuning van een kernteam met als doel met het gehele leerkrachtenteam W&T door de hele school te kunnen toepassen. Het geven van W&T-lessen lijkt bijna als vanzelfsprekend. De jury is onder de indruk van de mate waarin W&T is verweven in het DNA van de school.”

De Wissel in Den Haag gaat er vandoor met de Inspiratieprijs 2020

De Wissel in Den Haag gaat er vandoor met de Inspiratieprijs 2020

Winnaar van de TechniekTrofee Inspiratieprijs 2020 met ‘het meest inspirerende idee voor W&T-onderwijs’ is basisschool De Wissel in Den Haag.

De jury over de winnaar: “Het idee van De Wissel is W&T tot leven laten komen door diverse natuurkundige principes zichtbaar te maken door ze in oefenvormen tijdens de gymles te gebruiken. De leerlingen zullen opdrachten mee krijgen die ze thuis of in de klas moeten uitvoeren. Wanneer dit een opdracht is om iets te bouwen dan testen ze het resultaat weer in de gymles. Het maken van een boemerang bijvoorbeeld. Heel vernieuwend! Op deze wijze W&T verankeren in je lesaanbod hebben we nog niet eerder als structureel lesaanbod gezien. Een origineel idee waardoor wij zijn geboeid en verrast.”

Juryrapport

Het volledige juryrapport is hier te bekijken.

Redactie | 30-01-20 | 11:57 | Link
Plaats een reactie