Staalfabrikanten werken samen verder aan buizen voor hogesnelheidsreizen met de hyperloop

Hyperloop

Staalfabrikanten Tata Steel en POSCO uit Zuid-Korea gaan samenwerken bij het ontwikkelen en testen van geavanceerde staalsoorten en buisontwerpen. De innovatieve nieuwe buisontwerpen worden gebruikt om een hyperloop te creëren – een buis die groot genoeg is om een passagiers- of vrachtcapsule op zeer hoge snelheden, maar met een zeer laag energieverbruik te verplaatsen.

Staal is essentieel voor de bouw van de infrastructuur van een hyperloop, waaronder de buizen waar het voertuig doorheen zou reizen. De enorme stalen buizen die nodig zijn voor de hyperloop hebben unieke kenmerken in vergelijking met normale buizen. Zo moeten de voertuigen zich in een omgeving met een lage luchtdruk kunnen verplaatsen. Dit vermindert de weerstand en helpt ook het energieverbruik tot een minimum te beperken. Daarnaast moeten de buizen een rechtlijnige beweging over lange afstanden garanderen.

Technische expertise bundelen

Tata Steel en POSCO gaan hoogwaardig staal op maat ontwikkelen voor gebruik in deze buizen met een grote diameter – tot wel 3,5 meter. Daarnaast bundelen de partijen hun inspanningen op gebied van onderzoek naar innovatieve buisconcepten en -ontwerpen.

Ernst Hoogenes, Chief Technical Officer van Tata Steel: “Wereldwijd hebben hyperloops veel potentie om duurzaam hoge hogesnelheidsvervoer in de toekomst te realiseren. Dit maakt dat het bijzonder spannende projecten zijn. Oplossingen voor duurzaam transport, waaronder deze samenwerking, vormen een belangrijk onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van Tata Steel. Het levert een belangrijke bijdrage aan de klimaatambities voor een CO2 vrije toekomst.”

“We zijn heel blij met deze samenwerking met POSCO. Door onze wederzijdse technische expertise te bundelen, kunnen we onze inspanningen opschalen en onze klanten de innovatieve producten bieden die ze nodig hebben om succesvol te zijn.”

Dr. Lee Duk-Lak, hoofd van technische onderzoekslaboratoria bij POSCO: “POSCO doet al ruim 10 jaar Hyperloop gerelateerd onderzoek naar haalbaarheid, ontwerp en de structurele optimalisatie van verschillende soorten stalen buizen. POSCO heeft optimale stalen- en ontwerpoplossingen ontwikkeld die bijdragen aan de stabiliteit en economische efficiëntie. Dit zal bijdragen aan het realiseren van een hyperloop als de milieuvriendelijke vervoerswijze van de toekomst.”

Redactie | 09-11-20 | 19:16 | Link
Plaats een reactie