De toegevoegde waarde van het werken met een cleanroom

Syntens InnovatieCentrum

Binnen de OEM’ers van de topsector High Tech Systemen en Materialen wordt steeds meer aandacht van de toeleveranciers gevraagd om onderdelen met een bepaalde reinheid aan te leveren. Soms moeten de producten daartoe worden gereinigd en zo worden verpakt dat de bereikte reinheid in stand blijft. In andere gevallen moeten de producten in een schone omgeving (cleanroom) worden geproduceerd.

Steeds meer toeleveranciers krijgen hiermee te maken en stellen zich dan ook de vraag hoe hiermee om te gaan. Om u inzicht te geven in de problematiek rondom het realiseren van een schone productie en het (mogelijk) werken in een cleanroom, organiseren Syntens en TNO deze bijeenkomst.

U krijgt inzicht in de volgende zaken:

  • Wanneer vraagt een klant om ‘schone producten’?
  • Hoe schoon moeten de producten zijn?
  • Wanneer is het zinvol om in een cleanroom te produceren?
  • Wanneer zelf investeren in een cleanroom en welk type cleanroom (reinheidsklasse) is dan zinvol?
  • Hoe kan in het productontwerp rekening gehouden worden met schoon produceren?
  • Hoe kunt u efficiënt en ergonomisch werken in een cleanroom (flexibele flow, fysieke handling, werkplekinrichting en organisatie, werkinstructies, kleding)?
  • Waarom stellen uitbesteders bepaalde eisen en hoe kunt u als toeleverancier hier het beste mee omgaan?

Programma:

15.30 – 16.00 uur Ontvangst.
16.00 – 16.20 uur Welkom en inleiding door Jo van de Put van Syntens.
16.20 – 17.00 uur Schoon produceren in een industriële omgeving door Anton de Jong van TNO.
17.00 – 17.45 uur Assembleren en kwalificeren van (ultra) schone producten (in een cleanroom) door Anton de Jong van TNO.
17.45 – 18.30 uur Etenspauze (broodmaaltijd).
18.30 – 19.15 uur Hoe moet u het werk in een cleanroom inrichten en organiseren om efficiënt en prettig te kunnen produceren door Gu van Rhijn van TNO.
19.15 – 20.00 uur Cleanroom in de praktijk (bezoek aan een cleanroom).
20.00 – 20.30 uur Afsluiting en napraten onder het genot van een drankje.

Deze bijeenkomst is een must voor ieder bedrijf dat een serieuze rol wil spelen bij toekomstige productontwikkeling en productie van hoogwaardige, complexe systemen. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u inzicht in alle aspecten die komen kijken bij het realiseren van een schone, efficiënte productie van high tech producten.

‘De toegevoegde waarde van het werken met een cleanroom’ door Jo van de Put van Syntens Innovatiecentrum i.s.m. Anton de Jong en Gu van Rhijn van TNO. Voor vragen kunt u contact opnemen met Jo van de Put, te bereiken op telefoonnummer 088-4440568.

CategorieDatum

Cursussen & Workshops

12 december 2013

Redactie | 11-05-13 | 18:57 | Link