Workshop Additive Manufacturing met metaal

TNO Additive Manufactoring

In samenwerking met TNO organiseert het Aluminium Centrum, kenniscentrum van Koninklijke Metaalunie een driedaagse workshop Additive Manufacturing (AM) met metaal (3D printen). Deze techniek kan vooral voordelen bieden voor onderdelen met interne geometrie (bijv. inwendige koelkanalen), lichtgewichte delen, delen met veel functies of voor speciale medische toepassingen.

Er komen steeds meer toepassingsmogelijkheden voor zwaarbelaste delen die blootstaan aan hoge temperaturen (bijv. bij onderdelen van vliegtuigmotoren of onderdelen van petrochemische installaties). In de high-tech sector biedt AM met metaal innovatieve oplossingen voor zeer complexe delen met bijvoorbeeld een inwendige structuur die bijdraagt aan een lichte en stijve constructie. In drie middagen wordt de ontwerpmogelijkheden, toepassingsgebieden, materialen, machines en apparatuur behandeld.

Door deelname aan de workshop krijgt u kennis van AM die nodig is om succesvolle toepassing mogelijk te maken. U krijgt de informatie over de processen, materialen en ontwerpregels en wordt geïnspireerd door de innovatieve toepassingsvoorbeelden. De workshop vindt plaats op maandag 25 november, maandag 9 december en maandag 16 december van 13.00 uur tot 17.00 uur bij TNO Eindhoven, De Rondom 1, Eindhoven. De kosten van de driedaagse workshop bedragen € 1.650,- p.p.

Nadere informatie vindt u in de agenda op www.aluminiumcentrum.nl en aanmelden kan tot uiterlijk 11 november 2013 via info@aluminiumcentrum.nl of henk.buining@tno.nl of het formulier op de website.

CategorieDatum

Cursussen & Workshops

25 november, 9 december en 16 december 2013

Redactie | 11-06-13 | 14:51 | Link