TIV met VILO en METAVAK 2014

TIV

De bouwvak in de regio Noordoost is weer ten einde. Voor ondernemers uit de technische industrie in de regio dient zich een mooie gelegenheid aan om de focus te leggen op wat er na de zomer in het verschiet ligt. Op 2, 3 en 4 september 2014 opent Evenementenhal Hardenberg haar deuren voor hét grootste technische netwerkplatform in de omgeving: TIV, METAVAK en VILO 2014.

Met deze drie-eenheid aan vakbeurzen wordt een gevarieerd platform geboden aan exposant en bezoeker. Ca. 300 exposanten bezetten de hallen in Hardenberg om relaties te ontmoeten. Het technische platform kenmerkt zich vooral door haar ongedwongen, maar professionele sfeer. De exposanten kiezen zelf de relaties die zij graag als bezoeker willen ontvangen in hun stand. De organisatie verzorgd de uitnodigingen.

TIV bedient een breed segment binnen de technische industrie, als de on- en offshore, petrochemische industrie en de voedingsmiddelenindustrie etc. Het biedt een platform voor o.a. machine- en apparatenbouwers en dit jaar ook specifiek voor engineers. De engineer kan zelf aan de slag tijdens verschillende workshops tijdens TIV Engineering Experience. Het zijn praktische, hands-on workshops. Experts uit diverse vakgebieden laten de deelnemer zelf ervaren wat de mogelijkheden zijn van moderne software voor ontwerpen, beheren en delen van 2D en 3D modellen, simulatie en ontwerpdocumentatie. Er zijn verschillende workshops waaronder; CAD Tekenen, Product Configuratie, Simulatie & Analyse en Data Management. Deelname aan deze workshops is gratis.

METAVAK is de plek waar bedrijven uit de metaal hun leveranciers ontmoeten. Dat hier weer meer behoefte aan is, blijkt uit de stijging in de aanmeldingen ten opzichte van vorig jaar. De metaalindustrie heeft het economisch zwaar te verduren gehad, maar de verwachtte groei voor 2014 is positief; namelijk 2,5%. Gelijk bij binnenkomst via entree 2, is METAVAK in hal 5 te bereiken. Hier stationeren oude bekenden als Evolent Machines, Stoxon Machines en Valk Welding. Terug van weg geweest zijn HeBa Machines en gereedschappengigant Sandvik Coromant. Essent Retail geeft dagelijks een presentatie over energiewinst. Deze bijeenkomst is kosteloos te volgen.

VILO staat voor verpakkingen, intern transport, logistiek en opslag. VILO wordt vertegenwoordigd door bedrijven met aanbod uit deze takken. Zo neemt o.a. Motrac weer deel met zijn heftrucks, presenteert ROS International oplossingen voor beschadigde en vervormde magazijnstellingen en laat Flow in Motion zien hoe werkplaatsoptimalisatie in z’n werk gaat. VILO sluit aan op de beursvloer van TIV.

Christine Mazeland, beursorganisator van TIV kan niet wachten om van start te gaan. Dit is de eerste keer dat zij de organisatie van deze vakbeurs op zich neemt. ‘Momenteel leg ik de laatste hand aan de organisatorische taken, alles loopt perfect op schema. Op 2 september trappen we af met de opening, verzorgd door de Koninklijke Metaalunie. Fried Kaanen, de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, vervult de sprekersrol.’

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de laatste trends en ontwikkelingen binnen de technische industrie? Breng dan een bezoek aan TIV,VILO en METAVAK. Met één entreebewijs bezoekt u het gehele aanbod. Vraag uw gratis e-tickets aan via de website.

CategorieDatum

Beurzen & Congressen

3-4 september 2014

Redactie | 12-01-14 | 14:23 | Link