Girls’ Day 2021 Online

Girls' Day

Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Kortom Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven!

Doelstellingen

Girls’ Day is bedoeld om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. Het is belangrijk dat meisjes een breed en realistisch beeld krijgen van bèta-, technische en IT-bedrijven en de bijbehorende beroepen en kennismaken met hun vrouwelijke medewerkers. De afgelopen tijd is meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk bèta, techniek & IT zijn voor de samenleving. Zo werken labtechnologen bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van vaccins, bedenken technici ergonomische oplossingen voor thuiswerkplekken, en maken IT-professionals zich sterk voor veilige videoverbindingen. Dit is een mooie kans om meisjes te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT!

Daarnaast vraagt Girls’ Day aandacht voor het thema genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. Het is belangrijk dat meer meisjes en vrouwen kennismaken met deze sectoren, omdat zij zo de kans krijgen om hun interesse hiervoor te ontwikkelen en hun talenten te benutten.

Girls’ Day 2021 Online

Normaal gesproken is Girls’ Day een fysiek evenement, waarbij de dag met een feestelijke kick-off wordt geopend op een speciale locatie. Door de gevolgen van de pandemie en de beperkende maatregelen willen we zeker zijn dat we meisjes ook in 2021 kunnen bereiken. Daarom kiest VHTO voor een online Girls’ Day.

Lees meer over Girls’ Day.

CategorieDatum

Evenementen (open dag, productpresentatie)

15 april 2020

Redactie | 26-09-20 | 15:02 | Link